Grækenland kæmper med at gøre sig fri af økonomiske hjælpepakker

DR P1 Orientering d. 4. dec. 2014 – Lyt indslag
Irland og Portugal og Spanien har gjort det. Lagt EU’s hjælpepakker og bankprogrammer bag sig og er vendt tilbage til de internationale finansmarkeder, hvor de ikke længere er underlagt dybe kontroller fra ECB, IMF og EU-Kommissionen. Grækenland vil også gerne være herre i eget økonomisk hus. Landet ønsker at låne penge til at finansiere sig selv, men det kan blive svært. For selv om statsbudgettet er kommet nogenlunde i balance, skal landet alligevel finde knap 18 milliarder kroner til at lappe næste års huller til gældsbetalingen. Det sker alt imens at den enorme græske redningspakke udløber delvist her til nytår. Derfor kæmper den græske regering og troikaen bestående af ECB, IMF og EU-Kommissionen sig lige nu igennem en langsomt kværnende forhandlingsrunde om at finde de manglende milliarder. Mod at den græske regering skal gennemføre flere reformer og endnu engang sætte skatterne op.
Læs mere