Flygtningeaktion foran det græske parlament

DR P1 Orientering 12. dec. 2014 – lyt indslag
Syriske flygtninge der kommer til Grækenland har store udfordringer med bare at få et tag over hovedet og få helt basal hjælp til mad fra den græske stat. Når først flygtninge har fået bevilget asyl, er de oftest overladt til dem selv. Det er langt de færreste der har kunnet eller villet brokke sig. Men den passivitet er nu ændret. På et af de mest centrale steder i Athen, foran parlamentet befinder der sig nu en teltlejr med et par hundrede protesterende, der siden den 20. november har krævet enten at få et job, så de kan forsørge sig selv eller få lov til at rejse ud af Grækenland. I lejren befinder sig både mænd, kvinder og børn, og den 1. december startede en gruppe af de syriske mænd en sultestrejke. Af: Lasse Soll Sunde