Nyt socialdemokratisk parti kan ændre på græsk valgresultat

DR P1 Orientering d. 8. januar 2015  – Lyt indslag
Når Grækenland går til valg i slutningen af januar, står det venstreradikale Syriza til at vinde. Men de kan dog ikke regere alene, skal man tro meningsmålingerne. Forud for valget, får det venstreradikale parti nu også stærk konkurrence fra centrum-venstre partier, der også har social retfærdighed på dagsordenen, men som gerne vil undgå den økonomiske chokkur som Syriza angiveligt vil foreskrive Grækenland. Det kan være med til at lokke tvivlere væk fra det ledende oppositionsparti, og måske endda koste dem valgsejren. Flere af de nye centrum-venstrepartier og mulige koalitionspartnere kan efter en valgsejr, også kræve en høj pris for at støtte en venstreorienteret regering. En af valgets jokere kan blive den tidligere ministerpræsident George Papandreou, der for mindre end en uge siden dannede et nyt socialdemokratisk parti. Og dermed splittede det nuværende regeringsparti Pasok. Læs mere